Ook een passie voor koken en bakken?

Laat je dan zeker inspireren.

24 maart 2016

Gestoomde zeebrasem met gember, chilipeper en bosui

Een fris, licht, gezond gerecht, vol van smaak.
Opnieuw zitten we in de Aziatische keuken, met dit heerlijk visgerechtje.
Snel klaar, dus perfect voor in de week.



Wat heb je nodig?
voor 2 personen

2 zebras if doradefilets met vel
stukje gember van 3 cm, in luciferreepjes
1 groene peper, zaadjes verwijderd, in schuine ringetjes
6 lenteuitjes, in dunne reepjes
2 el lichte sojasaus
1 tl sesamolie
1/2 tl fijne kristalsuiker
1 el rijstazijn
handvol korianderblaadjes
1 limoen, in partjes

Extra
gestoomde rijst, groenten,...


Wat moet je doen?

Ik heb een kookpot met stomer op gebruikt,  maar je kan uiteraard ook gewoon een bamboestomer gebruiken in de wok, of met een schoteltje op de bodem van een ondiepe pan lukt het ook.

Doe een beetje water in de pot, zet de stomer erop en breng het water aan de kook.

Leg de filets, met de velkant op een bord dat in de stomer past. Bestrooi ze met de gember, groene peper en de helft van de lenteui.

Meng dan in een kommetje de sojasaus met de sesamolie, de suiker en de azijn. Giet dit over de vis.

Plaats het bord in de stomer en doe het deksel op de post.

Laat ongeveer 6 minuten stomen, of tot de vis gaar is.

Serveer de vis met de korianderblaadjes en de rest van de bosuitjes.

Doe het kookvocht over de vis, en werk af met een partje limoen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik lees met veel plezier jullie reacties.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...